15 grade în clasă. ISJ nu e supărat că e frig, ci că a intrat un deputat în școală!

Copiii dintr-o școală din Motru învață în frig. 15 grade au arătat, vineri, termometrele în clase. A dovedit acest lucru deputatul Radu Miruță care a filmat pe holul școlii și într-o clasă. Într-un filmuleț postat pe Facebook, acesta s-a arătat revoltat de faptul că elevii stau în frig. Câteva ore peste nas, parlamentarul a fost muștruluit de Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Instituția a transmis un comunicat de presă în care l-a acuzat pe Miruță că face campanie electorală în școală, dar n-a menționat nimic despre copiii care învață cu gecile pe ei. Nici n-a infirmat, nici n-a confirmat, nici nu pare că s-a interesat. 

Deputatul Radu Miruță a postat, vineri, pe pagina sa de Facebook un videoclip filmat într-o școală din Motru.

“Sunt la Școala Generală numărul 1 din Motru, unde într-un oraș municipiu de județ, copiii stau în clasă și învață la 15 grade. Afară sunt 16. În clasă, sunt 15,5 la calorifere, 16,5 la banca copiilor. Orașul e încălzit centralizat cu cărbune. UATAA Motru furnizează agent termic. UATAA e în subordinea primăriei. Bazinul Motru e înconjurat de cărbune, însă incompetența PSD din Motru taie firul între cărbunele care se află peste stradă și uzina care încălzește agentul termic, iar copiii de la școală și grădiniță stau în aceste zile în frig”, spune deputatul Radu Miruță, într-o intervenție pe pagina sa de Facebook. 

După aproape nouă ore, a reacționat și Inspectoratul Școlar Județean Gorj, dar nu să transmită dacă elevii învață sau nu în frig, ci doar să-l atenționeze pe parlamentar că a încălcat regulile când a intrat în școală și că a făcut politică în unitatea de învățământ. 

Iată comunicatul transmis de ISJ Gorj și concluzia o trage fiecare:

“Inspectoratul Școlar Județean Gorj condamnă cu fermitate acțiunile cu scop politic și electoral pe care unele persoane publice aleg să le facă în spațiul oricărei unități de învățământ din județul Gorj. Reamintim tuturor (persoane publice, cadre didactice, părinți, elevi etc.) interdicția de a se face politică în perimetrul creșelor, grădinițelor, școlilor, liceelor. Legile în România trebuie să fie respectate de toată lumea, inclusiv de parlamentari ai statului! Nimeni nu este și nu trebuie să fie mai presus de lege!

Prin ceea ce a făcut astăzi, un deputat în exercițiu a încălcat o serie de reglementări în vigoare, încercând probabil o promovare în spațiul public.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj va sesiza organele de cercetare ale statului român, în vederea luării - în regim de urgență - a unor măsuri împotriva acțiunilor politice în școli. Școala este un spațiu al învățării, nu are nevoie de imixtiune politică!”, a comunicat ISJ Gorj, o instituție condusă de un social-democrat...

La rândul său, și deputatul Miruță a reacționat după comunicatul ISJ. Iată reactia sa:

"Ar fi fost de apreciat daca v-ati fi ingrijorat de elevii care stau in frig, nu daca aratati ca scrieti dupa dictarea conducerii PSD. In tot Motru care se incalzeste de la UATA este frig, deci multi elevi de care ar fi trebuit sa fiti preocupati invata in frig.

Ar fi trebuit sa stiti ca intrarea justificata de un bine public, este legala. Eu voi mai intra de fiecare data cand facand asta voi atrage atentia asupra unei situatii similare. Cum e totusi cu elevii din Motru care invata la 15 grade? Ceea ce faceti dvs in sistemul scolar este imixtiune politica si rusinos pentru profesorii cu mult har din judetul acesta", a încheiat Miruță.

Galerie foto



Vizualizări: 1,902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: