Alertă meteo

Polițiștii arată că, vineri dimineață, se circulă în condiții de ceață pe multe artere rutiere din 16 județe. Vizibilitatea este scăzută sub 200 metri, izolat sub 50 de metri.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, se circulă în condiții de ceață pe multe artere rutiere din județele Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Călărași, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Maramureș, Mureș, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava și Vaslui”, potrivit unui comunicat de presă.

Vizibilitatea în trafic este scăzută sub 200 metri, izolat sub 50 de metri.

„Recomandăm șoferilor să reducă semnificativ viteza, mărind distanța de siguranță între autovehicule, să folosească luminile de ceață și să evite manevrele riscante, sporind atenția în trafic”, transmit polițiștii.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă densă, valabile în următoarele ore în mai multe localităţi din 18 judeţe.

Potrivit meteorologilor, până la ora 9:00, va fi ceaţă şi vizibilitate redusă, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, în zeci de localităţi din judeţele Bacău, Botoşani, Neamţ, Vrancea, Maramureş, Argeş, Gorj, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Suceava şi Vaslui.

De asemenea, până la ora 10:00, fenomenele vor persista în zona depresionară a judeţelor Covasna şi Harghita, dar şi alte zeci de localităţi din judeţele Braşov, Mureş şi Sibiu.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. 

Vizualizări: 1,559

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: