Sală de sport în bălării, copiii fac educație fizică în curtea școlii

Situație încurcată în comuna gorjeană Bălănești. De trei ani, ar trebui să aibă copiii din localitate o sală de sport cu 100 de locuri, însă constructorii neserioși au abandonat lucrările înainte de vreme. Nu au făcut nici o treime din lucrări când au pus ghetele în cui. Sala e construită de Compania Națională de Investiții care a reziliat contractul deja. Primăria are mâinile legate și nu poate decât să spere că următoarea firmă care va câștiga licitația va finaliza lucrarea. 

Sala de sport din centrul comunei Bălănești ar trebui să fie gata deja. 2021 este anul în care ar fi trebuit să fie finalizate lucrările aici. În realitate, șantierul e pustiu și ce s-a construit deja e în bălării. 

Compania Națională de Investiții a reziliat contractul cu firma care a obținut lucrările și acum e nevoită să facă o expertiză și să aloce noi fonduri pentru restul de lucrări. Primăria nu are cum să intervină și asistă la tărăgănarea lucrărilor. „E o situaţie complicată şi foarte neplăcută deoarece pe raza localităţii nu avem nici măcar un teren sintetic. Acum se face o expertiză tehnică a lucrării care durează o perioadă de timp”, a spus primarul comunei, Ovidiu Pungan. 

Investiția are o valoare de șase milioane de lei. În comună nu există niciun teren ori sală de sport, iar cei aproximativ 100 de copii din localitate fac orele de educație fizică în curtea școlii sau în clasă dacă e prea frig afară. „Nu e niciun teren, nimic. Copiii bat mingea în fața școlii, că n-au unde. Era bine dacă se făcea și ne-am bucurat toți când am văzut că au început lucrările, apoi s-au blocat brusc”, a afirmat o localnică. „Așteptăm și noi să fie gata. E de mare ajutor pentru copii mai ales că nu au unde să facă sport. Toate comunele au câte o sală de sport, a noastră nu se mai termină”, a declarat un localnic.

Vizualizări: 463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: