GALERIE FOTO - Realitatea cosmetizată cu milioane de lei de la spitalul de pe Tudor

O secție reabilitată acum 7 luni arată ca una care are nevoie de reabilitare. Este vorba despre secția Chirurgie de la etajul 2 din clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu. Deși ar fi trebuit să fie pacienți și activitate medicală, locul arată ca abandonat. Camera unde ar trebui să funcționeze blocul operator este, de asemenea, nefinalizat.
 

Imaginile arată o stare de degradare semnificativă în mai multe zone din secția de chirurgie a Spitalului Județean Gorj. Intrarea către Secția de Anestezie-Terapie Intensivă arată dezastruos.

Pereții arată murdari și există țevi expuse, cu izolație deteriorată, iar podeaua pare neîngrijită, cu urme vizibile de uzură. Băile sunt în stare proastă și murdare, complet nepregătite pentru a fi utilizate de personal sau pacienți.

În ceea ce ar trebui să fie bloc operator lucrările nu sunt finalizate, nu poate fi o secție modernă. În plus, în multe încăperi au fost lăsate reparații nefinalizate și țevi care nu sunt integrate corespunzător în structura camerei. Există cabluri și instalații electrice expuse care pot reprezenta pericole de siguranță.

Pandurul a cerut un punct de vedere medicului Claudiu Soare pe baza fotografiilor deținute de ziar.  Aceste probleme sunt inacceptabile pentru o secție de spital, în care au fost și lucrări de reabilitare, consideră medicul Claudiu Soare.

”Starea actuală pune în pericol siguranța și sănătatea pacienților și a personalului. Eu cred ca nu s-a vrut o discuție aplicată din motive obiective. Nu eu fac campanie electorală, cum am fost acuzat, ci domnul președinte e speriat de realitate. Da, așa arată secția de chirurgie de la etajul II după 7 luni de lucrări de reabilitare termoenergetică și la aproape 3 săptămâni de când acestea s-au terminat. Acolo acum ar fi trebuit să fie pacienți și activitate medicală. Acolo ar trebui operați oameni”, explică acesta.

În ultima ședință de CJ Gorj, acesta a cerut o discuție pe subiect, în plenul ședinței, însă președintele CJ Gorj Cosmin Popescu i-a spus că va fi o ședință a doua zi, cu conducerea spitalului și constructorul, și la care va fi invitat. Nu a fost invitat, iar dezbaterea a fost respinsă de majoritatea PSD.  (M.M.)

Galerie foto















Vizualizări: 1,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: