Bani pentru sute de fermieri gorjeni

Aproximativ 900 de fermieri din județul Gorj vor primi despăgubiri de la stat pentru culturile afectate de seceta din această vară. Valoarea totală oferită gorjenilor, sub formă de ajutor de stat, se ridică la 2.970.000 de lei.

"Termenul limită pentru depunerea cererilor de acordare a despăgubirilor de la stat pentru pagubele produse de secetă este 28 octombrie. Aproximativ 900 de gorjeni vor primi sprijin financiar conform proceselor verbale încheiate în luna august, în urma constatărilor făcute. Au fost afectate culturile de porumb, floarea-soarelui, mazăre, grâu de primăvară și arbuștii fructiferi, inclusiv zmeura", a declarat directorul Direcției Agricole Gorj, Valentin Priporeanu.

Aceste despăgubiri sunt esențiale pentru fermierii locali, care se confruntă cu pierderi mari din cauza condițiilor meteorologice extreme.

Direcția Agricolă Gorj a subliniat că sprijinul oferit ajută la reducerea impactului financiar asupra producătorilor agricoli și contribuie la menținerea activităților agricole în județ.

Vizualizări: 612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: