Acuză profesorii că sunt interesați de politică, nu de școală

Politica este mai importantă decât actul educațional la Liceul Tehnologic Stoina. Cel puțin asta susține primarul din localitate, care cere conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj să intervină.

Primarul din localitate recunoaște că anul acesta a refuzat să se mai implice în a atrage elevii la Liceul Tehnologic din Stoina. 

"Vreau să vă spun că am reușit să termin proiectul de reabilitare energetică a liceului și încă ceva, la Stoina sunt numai clase de seral și profesională. Nu avem învățământ liceal de zi. Până anul acesta m-am implicat la nivelul de autorități publice pentru ca elevii din comunele învecinate să fie direcționați către liceul din Stoina. De anul acesta am lăsat această problemă următorului primar și directorului. Efectiv am decis să nu mă mai implic. M-am implicat până acum, dar am spus: gata!", a declarat primarul din comuna Stoina, Laurențiu Anghel, care în câteva zile va preda mandatul următorului ales.

Edilul a luat această decizie după ce a sesizat că, la liceu, cadrele didactice sunt axate mai mult pe politică decât pe actul educațional.

"Sunt copii în comunele limitrofe care ar putea veni aici la liceu și s-ar putea extinde activitatea, însă avem cadre didactice la care le place mai mult politica și au lăsat actul educațional. Unii vor să primească salarii cât mai mari, vor funcții, dar au uitat care le este menirea în școală. S-au axat pe a face politică, deși eu am ținut să vină la ore. Cred că ISJ ar trebui să facă verificări și să ia măsuri și în felul acesta ar crește și Liceul Tehnologic din Stoina", a declarat primarul comunei Stoina, Laurențiu Anghel.

Cel mai probabil, obiceiul de a face politică în școli este cunoscut la nivelul ISJ, atât timp cât inspectorii sunt numiți pe criteriile politice, directorii de școli au afinități politice și, de ce nu, și cadre didactice sunt implicate în politică.

Vizualizări: 576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: