ACS Viitorul Târgu Jiu are termen procesul de faliment

ACS Viitorul Târgu Jiu, aflat în cel de-al doilea an de insolvență, are miercuri termene în mai multe dosare în care se cere falimentul clubului. În același timp sunt în derulare numeroase procese cu foștii jucători neplătiți de ani de zile, atât la Tribunalul Gorj cât și la Curtea de Apel Craiova.

O simplă căutare pe portalul instanțelor de la Târgu Jiu și Craiova scoate la iveală zeci de procese intentate de foști antrenori sau jucători dar și de instituții clubului ACS Viitorul Târgu Jiu. Majoritatea sunt legate de faliment, fiind vorba de persoane sau instituții care cer falimentul echipei respective. 

Miercuri este termen și în dosarul în care AJFP Gorj cere falimentul clubului, la fel ca și alți foști angajați care au primit termen la Tribunalul Gorj la aceeași dată. 

Pe rolul instanțelor de la Târgu Jiu se află, de asemenea, numeroase litigii de muncă, prin care foștii jucători ai ACS Viitorul Târgu Jiu, neplătiți de club, își cer banii de la echipa aflată în insolvență printre care Marian Dănescu, Radu Rogac, Paulian Banu, Chelariu Sebastian, George Tudoran, Doumbia Madikaba, Ciprian Rus sau Mihai Udrea, fiind și o serie de procese ajunse la Curtea de Apel Craiova precum cele inițiate de Ovidiu Dănănae sau Alexandru Ciobanu.

Pe lângă litigiile cu jucătorii pe rolul instanțelor din țară, clubul aflat în pragul falimentului a avut și litigii la FIFA, unul fiind pierdut la finalul anului trecut cu fostul jucător Felipe Acosta. Din cauza acestui litigiu nerezolvat ACS Viitorul a primit sancțiunea de interdicție la transferuri din partea FIFA și nu a putut face nici un transfer în perioada de iarnă.

Clubul ACS Viitorul avea de plată către Felipe Acosta suma de 40 000 de euro, banii datorați pentru perioada în care nu a fost plătit cât a jucat la Târgu Jiu dar și cheltuielile cu recuperarea după o accidentare pe care clubul nu i le-a achitat. ACS Viitorul avea, la începutul acestui an, și datorii de 20 000 de lei către Primăria Târgu Jiu, pentru închirierea terenului de joc din Stadionul Municipal. 

Galerie foto



Vizualizări: 1,155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: