De ce ai nevoie pentru a transforma grădina într-un eden al relaxării?

Dacă vara s-a terminat, asta nu înseamnă că trebuie să iei păturica pe tine, să scoți plapuma și să dai drumul la căldură în casă. Ba din contră, căldura încă nu ne-a părăsit, așa că te poți bucura de vremea perfectă. Nu este nici prea cald, dar nici prea frig, iar asta înseamnă în traducere liberă că mai e loc de grătare și relaxare în grădină. Doar că, în ambele situații ai nevoie de câteva lucruri pentru a da o nouă față micului tău colț verde de Rai. Nu poți doar să pui niște scaune și o masă. Așa că, pentru a-ți transforma grădina, ai nevoie și de un plan în prealabil.

Înainte de toate, trebuie să analizezi terenul. După, să te gândești dacă spațiul disponibil este sufiecient pentru a amplasa un foișor, un cort de grădină, niște băncuțe sau orice îți mai dorești. După ce te asiguri că ai destul spațiu, trebuie să te gândești și la ce nevoi ai. Poate vrei să îți inviți foarte des prietenii sau preferi să iei doar masa în familie. După toate astea, îți mai rămâne doar să faci o documentare pe internet și pe diferite site-uri, iar când ai găsit ceva ce îți place te asiguri că e potrivit și îl comanzi.

Dacă deja îți imaginezi cum ar arăta grătarele și mesele în familie în noua ta oază de relaxare, îți recomandăm să rămâi. În articolul de astăzi o să îți spunem de ce ai nevoie pentru a transforma o simplă grădină într-un adevărat spațiu destinat relaxării.

Alege un loc potrivit atât pentru o siestă, cât și pentru un grătar cu prietenii

Pentru un mic eden verde, ai nevoie în primul rând de relaxare și de confort. În plus, peisajului din grădina ta, format din flori colorate și înflorite, gazonul proaspăt tuns și tufișuri, parcă îi mai lipsește ceva. Și acel ceva poate să fie un foișor, un cort sau un pavilion. Așa că, uite cum să le alegi pe fiecare.

În ordinea numerelor de pe tricou și a mărimii, începem cu foișorul de grădină care are cele mai mari dimensiuni. Atunci când alegi foișorul, ar trebui să te gândești foarte bine. De ce? Pentru că, fiind de dimeniuni mari, va atrage atenția asupra lui, iar dacă nu l-ai ales bine, s-ar putea să strice tot peisajul din grădină. Pe lângă asta, foișorul mai este și fix, așa că nu îl poți muta după cum bate vântul. 

Următorul din listă este pavilionul de grădină, care spre deosebire de foișor nu este fix. El are niște picioare care se înfing în pământ. De obicei, apelezi la el doar la ocazii și iarna sau toamna, când vremea devine urâtă, poți să îl scoți și să-l depozitezi într-o magazie.

Ultimul din listă este cortul de grădină care este de dimeniuni mai mici, iar spre deosebire de foișor, cortul de grădină nu ocupă atât de mult spațiu. În plus, cortul de grădină se înfige în pământ, iar când vine vremea rea, îl poți scoate și îl poți depozita în magazie. Așa că, dacă ai o grădină de mai mici dimensiuni, cortul de grădină este ideal pentru tine. 

Micile detalii fac diferența

La fel ca într-o operă de artă, după ce aproape este gata, urmează micile detalii care fac diferența, iar grădina ta este o adevărată operă de artă. Tocmai de-asta, după ce plantele au prins, gazonul e tuns, iar cortul de grădină este fixat, mai lipsesc câteva lucruri mici.

Primul lucru mic care va face o diferență majoră este un hamac. Dacă ai doi copaci în grădină, care sunt la mică distanță unul față de celălalt, este și păcat să nu pui un hamac în care să stai toată ziua și să citești o carte bună.

După asta, mai lipsește și o umbrelă de grădină care să te protejeze de soare și sub care să îți bei liniștit cafeaua sau limonada.

Vizualizări: 945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: