A crescut numărul căsătoriilor, dar și al divorțurilor

Datele statistice furnizate de Direcția de Statistică Gorj oferă o imagine detaliată asupra evoluției nupţialității și divorțialității din județ.


În luna august 2023, județul Gorj a fost martorul unui număr semnificativ mai mare de căsătorii înregistrate la oficiile de stare civilă. Conform datelor furnizate, s-au înregistrat 318 de căsătorii, ceea ce reprezintă o creștere de 38 de căsătorii în comparație cu luna precedentă. Acest lucru poate fi interpretat ca o schimbare pozitivă în ceea ce privește relațiile de cuplu și decizia de a consolida angajamentul prin căsătorie.

Cu toate acestea, pentru o comparație cu anul precedent, observăm o ușoară scădere, de 47 de căsătorii mai puțin în august 2023 față de aceeași perioadă din 2022. Această fluctuație poate sugera variații în tendințele sociale sau poate fi influențată de circumstanțe externe.

În contrast cu creșterea căsătoriilor, divorțurile au înregistrat și ele o creștere semnificativă în luna august 2023. Au fost pronunțate 31 de divorțuri, cu 8 mai multe decât în luna precedentă. Acest fenomen poate fi analizat din mai multe perspective, inclusiv din cea a relațiilor de cuplu și a deciziilor individuale.

Cu toate acestea, este demn de menționat că, în comparație cu aceeași perioadă din 2022, numărul divorțurilor a fost mai mic cu 4 cazuri. 

Vizualizări: 390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: