A câștigat medalia de argint la turneul internațional ”Centura Moldovei”

Pugilistul gorjean Alexandru Sulea a câștigat medalia de argint la turneul internațional ”Centura Moldovei”, de la Iași. Sportivul care a urcat în ring la categoria 86 de kilograme este foarte aproape de o convocare la lotul național al României în vederea pregătirii Campionatului European din luna octombrie.

În perioada 3-8 septembrie 2024 s-a desfășurat la Iași turneul internațional „Centura Moldovei”, competiție care s-a adresat categoriilor de vârstă Tineret și Seniori U22 masculin. Alexandru Sulea, medaliat cu argint anul acesta la seniori U22 la Cupa României de Tineret și Seniori U22 Masculin la Box, de la Brăila, a intrat în ring la categoria 86 de kilograme, la aceeași categorie la care a performat la Brăila. 

„Competiția din capitala Moldovei a fost una extrem de puternică, cu o numeroasă participare internațională, cu pugiliști de mare valoare la cele două categorii de vârstă. În plus, turneul de la Iași a fost criteriu de selecție pentru Campionatul European. Un motiv în plus pentru pugilistul gorjean de a da totul în ring. Atent la sfaturile primite de la antrenorul Petrișor Gănănău, Alexandru a ajuns în sferturile de finală ale competiției, acolo unde a luptat cu un alt pretendent la un loc pe podium, Andrei Constantin Agache. Alexandru l-a învins pe Agache la puncte și s-a calificat în semifinale, unde a dat peste un pugilist din Israel, David Bazov. A rezultat un meci spectaculos, cu numeroase schimburi de lovituri. Câștig de cauză a avut sportivul gorjean, care s-a calificat în finala categoriei 86 de kilograme. În ultimul act, Alexandru a dat peste un pugilist experimentat, Ashot Kocyarian, din Ucraina. Alex a pierdut finala la puncte în fața sportivului din Ucraina. Rezultatul l-a propulsat pe sportivul nostru în atenția antrenorilor federali în vederea convocării la lotul național al României”, a informat site-ul oficial al clubului referitor la participarea sportivului la competiția de la Iași.

În urma acestui rezultat, sportivul legitimat la CSM Târgu Jiu, pregătit de fostul mare pugilist Petrișor Gănănău, este foarte aproape de o convocare la lotul național al României în vederea pregătirii Campionatului European din luna octombrie. 

Vizualizări: 386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: