Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului la Dezastre

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj va sărbători pe 13 octombrie Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului la Dezastre printr-o serie de activități destinate comunității. Aceste acțiuni au scopul de a crește conștientizarea asupra riscurilor și de a oferi informații utile pentru prevenirea situațiilor de urgență.

ISU Gorj a anunțat că, în weekendul 12-13 octombrie, vor fi amenajate puncte de informare preventivă în incinta Shopping City Tg-Jiu și în alte zone aglomerate din Târgu Jiu. Pompierii vor interacționa cu cetățenii, discutând despre măsurile de prevenire a dezastrelor.
Activitățile dedicate acestei zile vor continua marți și miercuri, pe 15 și 16 octombrie, cu un exercițiu amplu de antrenament pentru structurile profesioniste de intervenție. În cadrul acestui exercițiu, ISU Gorj va colabora cu organizații din societatea civilă, inclusiv Clubul Câini de Salvare București și Asociația Energia Inteligentă.

Seria de evenimente se va încheia pe 17 octombrie cu o demonstrație de căutare și salvare a persoanelor, organizată la Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu, cu ajutorul câinilor specializați.

Reprezentanții ISU Gorj îndeamnă populația să fie preventivă și să acorde atenție măsurilor de siguranță pentru a reduce riscurile în cazul unor situații de urgență.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: