Weber cere un termen de doi ani pentru CE Oltenia

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, cere prelungirea termenului de rambursare a creditului obținut de Complexul Energetic Oltenia de la șase luni la doi ani. Compania trebuie să înceapă un program de restructurare dacă nu rambursează creditul de 1,2 miliarde de lei în șase luni, program dificil de elaborat în această perioadă în care România este în stare de urgență.

"În contextul epidemiei de COVID-19, pe fondul instituirii stării de urgență în România și având în vedere scăderea drastică a producției Complexului Energetic Oltenia, cel mai mare angajator din România (13.000 de angajați, precum și peste 40.000 de familii care sunt dependente de activitatea acestui important obiectiv), una dintre cele mai importante unități din Sistemul Energetic National riscă să intre în colaps", susține Weber.

Deputatul acuză Guvernul Orban că "a modificat memorandumul conceput de PSD pentru salvarea CE Oltenia, introducând un amendament care prevede ca ajutorul financiar, acordat pentru achiziționarea Certificatelor de carbon, să fie rambursat în termen de 6 luni, termen care ar fi imposibil de respectat chiar și în condiții normale".

Weber anunță că a depus un amendament la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 12/2020, prin care CE Oltenia primea un ajutor pentru achiziționarea Certificatelor de carbon, care prevede modificarea termenului de rambursare a împrumutului, în sensul extinderii acestuia la doi ani (față de 6 luni, așa cum prevede actuala reglementare).

"Este o măsură obligatorie, pe care Guvernul ar fi trebuit să o fi adoptat încă de la începutul acestei crize, dacă dorea cu adevărat salvarea acestui obiectiv strategic, vital pentru securitatea energetică a României", susține deputatul PSD.

Vizualizări: 3,461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: