Ministrul Apărării și-a luat în echipă un medic epidemiolog cu misiuni în Somalia și Angola

"Am luat decizia de a-l aduce în echipă pe domnul doctor Florin Paul care, începând de astăzi, este consilierul meu în domeniul medical", a anunțat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Doctorul Florin Paul este general de brigadă în retragere, medic epidemiolog ca formare, cu o carieră de peste 30 de ani în domeniul militar și o experiență de aproape 25 de ani, dobândită prin participarea la misiuni de menținere a păcii şi umanitare ale ONU în Africa, Europa și SUA.

În anul 1994, a participat la misiunea ONU în Somalia, îndeplinind funcția de șef al Departamentului de boli infecțioase și tropicale în cadrul spitalului militar de campanie. În anul 1995 a participat, în calitate de director medical, la misiunea UNAVEM III în Angola. În anul 2005 a comandat echipa medicală românească din Abu Graib care acționa în cadrul spitalului de campanie de lângă Bagdad, în misiunea IRAQI FREEDOM.

Între anii 2007-2010 a fost șeful Secției de sprijin medical în cadrul Diviziei de suport logistic, la sediul Națiunilor Unite. În perioada 2010-2012 a fost director medical la Biroul de sprijin al ONU pentru Misiunea Uniunii Africane în Somalia (UNSOA), 2012-2015 - director medical la Forța Interimară a ONU în Liban (UNIFIL), 2016-2018 a fost consilier medical la Forța din Niger a Uniunii Europene.

A participat și la grupurile de lucru ale Comitetului șefilor serviciilor medicale ale armatelor membre NATO pe probleme de epidemiologie, medical intelligence și CBRN - componenta biologică.

A publicat zeci de lucrări de specialitate, în țară și străinătate, în domeniul bolilor infecțioase, epidemiologiei, protecției medicale în medii în care sunt utilizate arme biologice, managementul crizelor și asistenței medicale.

"Experiența și expertiza domniei sale în domeniul epidemiologic reprezintă un suport care va contribui semnificativ la furnizarea de recomandări care să contribuie la prevenirea și limitarea efectelor COVID-19. Îi mulțumesc pentru faptul că a acceptat acest post și vreau să subliniez, încă o data, că sunt încrezător în valoarea profesională a domniei sale", a transmis ministrul Apărării.

Vizualizări: 1,571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: