Un primar nu lasă angajații să lucreze de acasă pentru că au salarii mari

Primarii din localitățile județului Gorj dau asigurări că în acest moment nu se pune problema trimiterii angajaților în șomaj tehnic și nici nu se vor face reduceri de personal. În condițiile în care unii edili au redus programul de lucru de publicul, dar și al personalului care lucrează și de la domiciliu, sunt și primari care nu acceptă acest lucru.

Primarul din comuna Schela se numără printre primarii care își protejează angajații. Chiar dacă la primărie s-au luat toată măsurile, sunt funcționari care lucrează de la domiciliu. ”Am luat toată măsurile care se puteau lua. Am luat dezinfectanți, mănuși, măști, iar acolo unde sunt mai mulți în birou, se rotesc în așa fel încât să fie numai trei. Lucrează de acasă și contabila. Deocamdată la noi nu sunt probleme și sperăm să nici nu fie”, a precizat Aristide Șerbănescu, primarul din comuna Schela.

Și primăria din Târgu-Cărbunești lucrează numai cu 40% din angajați. ”De două săptămâni funcționarii intră în concediu de odihnă prin rotație. Mergem pe acest sistem cât mai putem. Nu se pune problema de șomaj tehnic. Biblioteca și creșa au activitatea suspendată. Mai mut decât atât, în primărie intră o singură persoană dacă e nevoie de prezență, dacă nu, merg funcționarii afară”, a spus Dănuț Birău, primarul din Târgu-Cărbunești.

Dacă cei mai mulți sunt permisivi, sunt și primari care sunt categorici. ”Le este frică să vină la serviciu, dar dacă Guvernul zice să lucrăm, asta facem. Când luăm zeci de mii de lei e bine. Toată lumea e prezentă la primărie, program normal. Cum să lucreze de acasă? Păi pot da adeverințe de acasă sau certificate de deces? Oamenii vin la primărie, nu caută funcționarii pe acasă. Am doar un salariat fricos care și-a luat concediu de odihnă și o funcționară căreia i-a venit soțul din Italia și este în izolare la domiciliu, iar ea a plecat la o soră în altă localitate”, a precizat Sorin Bucurescu.

Vizualizări: 3,471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: