Vrea să achiziționeze un utilaj pentru stingerea incendiilor din comună

Incendiile înregistrate pe raza comunei, în special cele de vegetație uscată, au pus pe jar autoritățile locale din comuna gorjeană Bolboși. Acest lucru a făcut ca în bugetul de anul acesta să fie prinși bani pentru achiziționarea unui UTV, vehicul special pentru stingerea incendiilor.

Investiția într-un astfel de utilaj ar fi de aproximativ 160.000 de lei și ar ajuta foarte mult autoritățile locale, dar și cetățenii în lupta cu flăcările, care de multe ori pun în pericol gospodăriile.

”O mare problemă cu care ne confruntăm în comună o constituie incendiile, în special cele de vegetație uscată. Nu de puține ori flăcările au ajuns în sat și au pus în pericol gospodăriile și chiar locuințele oamenilor. De aceea ne-am gândit să achiziționăm un UTV pentru stingerea incendiilor cu care putem să acționăm prompt. Trebuie să ne luăm o marjă de siguranță. Am mai găsit voluntari care să ne mai ajute în lupta cu flăcările, dar nu ne putem baza pe asta, mai ales că nu tot timpul avem certitudinea ca sunt oameni care să intervină. Până ajung pompierii, putem interveni noi”, a declarat Viorel Rotaru, primarul din comuna Bolboși.

Vizualizări: 3,143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: