Vând terenurile pentru că nu-și permit să le mai cultive

Zeci de localnici din comuna gorjeană Bengești-Ciocadia au ajuns să vândă terenurile pentru că nu-și mai permit să le cultive. Prețul îngrășămintelor a explodat odată cu majorarea prețurilor la gaze, iar mulți oameni spun că nu mai este rentabil să are și să cultive pământurile. Și combustibilul costă mai mult decât anul trecut, iar asta îngroașă lista cheltuielilor tot mai mari pentru agricultori.

Odată cu explozia pre­ţurilor gazelor naturale au crescut şi costurile producătorilor de îngrăşămintelor chi­mice. Se adaugă și prețurile mari la combustibilul folosit pentru utilajele agricole. Așa că nu e de mirare că multe terenuri vor rămâne nemuncite în această primăvară.

Oamenii și-au făcut calcule și au realizat că nu le va rămâne mare lucru așa că mulți au decis să nu-și mai muncească pământurile în acest an.

"Pământul va rămâne necultivat. O sa vina străinii să-l ia cu totul și vom fi un stat de mâna a cincea. Au oamenii terenuri, luau subvenții de la APIA. Acum mi-au spus că nu-l mai muncesc. O să mă dau exemplu pe mine. Cultivam cinci hectare, acum l-am dat la cineva, nu-l mai cultiv. Mi-am oprit doar 0,50 hectare. Nu are rost să muncesc, sa cumpăr îngrășăminte, să dau 50 de milioane de lei vechi pe îngrășăminte și să nu câștig nimic. Mai bine odihnesc și îmi văd de treaba mea", a declarat primarul din Bengești-Ciocadia, Victor Geogia.

Ba mai mult, unii și-au scos terenurile la vânzare din aceleași motive. "O parte dintre oameni au început să scoată terenurile la vânzare din acest motiv. Dar nu găsesc cumpărători. Tineretul nu cumpără. Până la urma, oamenii vor fi nevoiți să îl dea pe nimica toată străinilor", a mai spus Victor Geogia, într-o emisiune la Accent TV.

Vizualizări: 4,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: