Haos la Direcția Publică Motru. Societatea este în pragul dizolvării

Mergând pe lozinca ”Pentru noi nimic nu este imposibil”, Direcția Publică Motru este în pragul dizolvării. Recunoaște acest lucru chiar conducerea societății într-o înștiințare înaintată primăriei. Situația AGA este incertă, societatea nu are auditor financiar și, mai mult decât atât, conform legislației, Direcția Publică Motru este susceptibilă de dizolvare.

Tribunalul Gorj a respins cererea de înregistrare a mențiunilor la Registrul Comerțului cu privire la numirea reprezentanților UAT Motru în AGA Direcției Publice Motru pe motive de formă.

”Prin urmare, situația AGA este una incertă până la deblocarea acesteia și rămân înregistrate la Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul Gorj persoane care nu mai sunt reprezentanți ai acționarilor, rezolvarea acestei situații fiind de maximă urgență, dat fiind faptul că în prezent AGA se află în imposibilitatea de a se întruni, de a analiza și de adopta hotărârile ce se impun și pentru care doar AGA re competență”, se arată în documentul înaintat primăriei Motru.

În contextul în care AGA nu se poate întruni, Direcția Publică Motru va rămâne fără director, pentru că mandatul acestuia expiră în data de 16 martie 2022.

”Cu privire la Directorul General precizăm că mandatul acestuia a fost acordat pe 4 luni de zile, începând cu data de 17.11.2021 și încetează la data de 16.03.022, dată de la care Direcția Publică Motru nu va mai avea nici un reprezentant legal, în cazul în care AGA nu se va întruni în vederea numirii Consiliului de Administrație, care la rândul său să desemneze conducerea executivă. Direcția Publică Motru este susceptibilă de dizolvare conform legislației”, se mai arată în același document.

Unul dintre motivele pentru care Direcția Publică Motru poate fi dizolvată este dat de problemele de ordin financiar.

”Menționăm că până în prezent Direcția Publică Motru nu are aprobat de către AGA bilanțul contabil pentru anul 2019 și nici bilanțul pentru anul 2020 care trebuie întocmit, aprobat și depus până la finele lunii mai 2021. Acestea nu au fost depuse nici până acum din cauza imposibilității întrunirii Adunării Generale a Acționarilor. Precizăm că pe portalul ONRC este publicat un semnal pentru Direcția Publică Motru, acest semnal este etapa procedurală premergătoare celei în care se poate cere instanței dizolvarea societății”, mai este informată primăria Motru.

Mai mult decât atât, în prezent Direcția Publică Motru nu are auditor financiar pentru că perioada pentru care a fost numit acesta de AGA a expirat.

Vizualizări: 1,706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: