Vom avea „Portocală” şi la Gorj?

Procurorul „Portocală” de la Ploieşti a devenit simbolul abuzurilor din Justiţie. Deşi abuzuri este puţin spus, în DNA Ploieşti părând a fi o gaşcă infracţională, cu denunţuri aranjate, cu decizii contra sex şi alte minuni pe care le vedeţi seară de seară la televiziunile centrale.

Omul de afaceri din Motru, Mihai Rămescu, a vorbit marţi în faţa unui judecător despre un grup similar la Gorj, funcţional acum câţiva ani. Statul paralel la Gorj era atunci format din procurorul Grecu şi comandatul poliţiei, Viorel Caragea, cel puţin în percepţia omului de afaceri motrean. În percepţia altora, din grup făcea parte şi procurorul Moţa. Inspecţia Judiciară le-a apărat însă reputaţia magistraţilor gorjeni, când au apărut acuzaţii la adresa lor în presă.

Pentru cei care au uitat, Rămescu a protestat în 2014 cu toţi salariaţii firmei lui, atrăgând atenţia asupra abuzurilor la care era supus. La un moment dat, lui Rămescu i se făcuse dosar penal pentru că un laser de la discoteca lui din Motru ar fi deranjat un avion. Nu a contat că laserul era demontat, iar linia aeriană nu trecea pe deasupra lui. A fost un dosar făcut în baza unui apel la 112 din partea unui angajat Romatsa, asta ca să fie clar cum foloseau unii instituţiile statului, după propriul plac.

Pe 17 martie 2014, la ora 21.06, un angajat Romatsa, Radu Delegeanu, a apelat serviciul 112 de pe un număr de Bucureşti. „Este şef de tură dirijare la Romasta şi sesizează că în urmă cu o oră şi jumătate un laser verde a deranjat un pilot şi ar proveni de la SC Ghiocela SRL Motru, administrată de dl. Râmescu”, a consemnat operatorul de la 112, la ora 21.10. De unde ştia Radu Delegeanu numele firmei care ar deţine laserul care l-a orbit pe pilot?

Cert este că poliţia a ajuns imediat la faţa locului şi… ce să vezi!. Singura sursă de lumină puternică nu era verde, era albă, era defectă şi depozitată pe acoperişul unei anexe. Cazul a ajuns în cercetare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care pe 3 aprilie 2014 a început urmărirea penală. Câteva săptămâni mai târziu, pe 28 aprilie, cauza a fost clasată, iar poliţia obligată să restituie reflectorul.

A fost însă doar unul din multele dosare care i s-au făcut omului de afaceri motrean, care a spus în faţa judecătorului că miza era firma lui prosperă, pe care voia cineva puternic să o ia la preţ de nimic. Rămescu a vorbit şi despre miza procurorului Grecu, pentru care ar fi făcut nişte lucrări la casă. Suficient pentru judecător să îi recomande omului de afaceri să se adreseze din nou instituţiilor statului. Asta deşi Rămescu a tot făcut asta şi nu i-a folosit la nimic.

Vizualizări: 1,468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: