Viiturile au trecut, pagubele au rămas. Drumuri distruse într-o comună din Gorj!

Situație disperată pentru autoritățile locale din comuna Bolboși, acolo unde viiturile din vară au distrus drumurile neasfaltate din toate satele localității. Au primit promisiuni de la Guvern că li se vor acorda fonduri pentru reparații, însă iarna bate la ușă, iar autoritățile nu pot aștepta zăpada cu cratere în drumuri.

Toate drumurile neasfaltate din satele comunei Bolboși au avut de suferit în urma ploilor abundente din vară. Comisii din cadrul Prefecturii Gorj s-au deplasat la fața locului și au făcut documentația necesară pentru ca autoritățile de aici să primească ajutor financiar în regim de urgență pentru repararea drumurilor. 

Au trecut câteva luni în care au primit doar promisiuni că li se vor repartiza bani necesari pentru reparații, însă autoritățile locale încearcă acum să rezolve problema cu puținii bani pe care primăria îi mai are.

”Drumurile sunt distruse. Ni s-au aprobat bani de la Guvern pentru repararea acestora, în baza documentație întocmită de Comitetul pentru Situații de Urgență din cadrul Prefecturii Gorj. Au trecut câteva luni și nu am văzut nici un ban. Acum trebuie să vedem ce putem face din bugetul local pentru că eu nu mai am încredere că va veni vreun leu”, a precizat primarul din Bolboși, Viorel Rotaru.

S-au promis 260.000 de lei, însă așteptarea autorităților din Bolboși a luat sfârșit, mai ales că iarna bate la ușă. ”Vreau să vă spun că în urma viiturilor s-au format cratere pe drumuri. Apa a luat la vale tot pietrișul și sunt drumuri distruse în toate satele. Se circulă extrem de greu pe ele, pentru că sunt distruse pe suprafețe mari. Cu mașini moderne, mai noi este un calvar să mergi pe aceste drumuri. Am așteptat banii de la Guvern destul. Acum am decis să cumpăr piatră cu bani din bugetul local și cu utilajul primăriei să încercăm să le facem practicabile cât de cât, mai ales că vin ploile, poate și zăpezile și nici nu vreau să mă gândesc ce va fi pe ele", a mai spus edilul din Bolboși.

Vizualizări: 2,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: