Universitatea, ţinută în şah de o echipă de semiamatori!

Primul test din stagiul de pregătire din Antalya a fost unul neconvingător pentru Universitatea Craiova, care a remizat, scor 1-1, cu formaţia Greifswalder FC. Este vorba de liderul din Regionalliga Nordest, una dintre seriile Ligii a IV-a din Germania. 

Oltenii nu au făcut un meci prea bun, fiind ținuți în șah de o echipă de semiamatori. „Partida a fost una anostă, ambele goluri fiind marcate în primul sfert de oră, din faze fixe. În minutul 8, Andrei Ivan a transformat un penalty obţinut tot de el, după o acţiune a lui Mitriţă. În minutul 12, nemţii au egalat prin Brandt, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri dictată după faultul lui Creţu, care şi-a tras intens de tricou adversarul direct la marginea careului. Dacă pe tabelă a fost egalitate între una dintre pretendentele la titlu în România şi semiamatorii nemţi, pe teren am constatat un plus de viteză în joc, o posesie superioară şi ocazii mai clare în dreptul celor de la Greifswalder. Mai interesante au fost replicile comentatorului partidei pe canalul oficial de Youtube al Universităţii Craiova, care a exprimat plastic obiectivul de a aduce titlul în Bănie anul acesta”, se arată în cronica jocului transmisă de ProSport.

Ivalo Petev nu a putut conta pe Screciu şi Koljic, menajaţi după accidentări, în timp ce Basilio Ndong este la Cupa Africii, iar Maldonado abia a sosit în cantonamentul Universităţii. Finlandezul Pyry Soiri a debutat cu acest prilej la Universitatea, evoluând în cota echipei, adică slab. Fundaşul brazilian Raul Silva s-a accidentat şi a fost înlocuit cu un sfert de oră înainte de final.

În prima repriză, pentru Universitatea Craiova au jucat: L. Popescu – Soiri, Zajkov, Badelj, Bancu – Crețu, Căpățînă – Danciu, Mitriță Ivan – Markovic.

Universitatea din repriza secundă: Lazar – Vlădoiu, Tomasec, Raul Silva (76 Gaşpar), Benga – Mateiu, Lăpădătescu – Ișfan, Houri, Baiaram – Trică.

În al doilea şi ultimul amical din Antalya, pe 14 ianuarie, Universitatea Craiova întâlnește formația FC Slovacko, ocupanta locului 4 în prima ligă din Cehia. A doua zi după amicalul cu cehii, Universitatea Craiova revine în țară, iar primul joc oficial este programat pe 20 ianuarie cu Farul Constanța, pe arena „Ion Oblemenco”.

Vizualizări: 527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: