Unde s-a înregistrat marți cea mai mare temperatură!

Canicula a persistat și marți în România și în numeroase zone temperaturile au depășit din nou 40 de grade la umbră. Cea mai mare temperatură din țară a fost înregistrată la Urziceni, fiind de 44 de grade.

La Târgu Jiu canicula s-a făcut simțită din nou și marți, cu 41 de grade la umbră.

Ultimele 48 de ore au adus valori termice extreme pe teritoriul României, iar pentru ziua de marți, când mai mult de jumătate din teritoriu era sub avertizări de cod roșu, au fost înregistrate valori record în 18 mari orașe.

    44 grade Urziceni

    43 grade București

    43 grade Constanța

    43 grade Tecuci

    43 grade Călărași

    43 grade Fetești

    43 grade Hârșova

    42 grade Galați

    42 grade Ploieşti

    42 grade Arad

    42 grade Satu Mare

    41 grade Iași

    41 grade Timișoara

    41 grade Râmnicu Vâlcea

    41 grade Târgu Jiu

    41 grade Focșani

    40 grade Botoșani

Valul de căldură se va menține intens și miercuri când  va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 45 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 17 și 27 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când local la munte, în nord-vest, nord și nord-est și pe arii restrânse în centru și sud-est vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului. Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi însemnate, vor fi vijelii și căderi de grindină.

Vizualizări: 1,483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: