Misiune de salvare inedită pentru pompierii gorjeni!

Pompierii gorjeni au avut marți misiunea de a participa la o misiune de salvare inedită. O barză care, probabil din cauza caniculei, s-a lovit de un stâlp de înaltă tensiune și a rămas prinsă la înălțime, a fost salvată și predată medicilor veterinari.

Pompierii au fost solicitați marți să intervină la Godinești pentru a salva o barză care rămăsese suspendată pe firele unui stâlp de înaltă tensiune și care să zbătea să se elibereze. 

După ce au solicitat întreruperea energiei electrice, pompierii au reușit să salveze pasărea cu ajutorul unei platforme auto. Pasărea speriată și rănită a fost apoi predată către Asociația Prietenii Berzelor fiind îngrijită de medici veterinari.

„Vești bune! Pentru cei care așteptau barza și n-a venit să știți că a avut un mic accident! S-a lovit de un stâlp și a rămas atârnată! Nu știm exact cauza!  Să fie de la caniculă, de la oboseală sau au ajuns-o blestemele unor tătici că mai încurcă băiețeii cu fetițele!

Un domn din comuna Godinești a sunat la 112 și a semnalat situația. Unii n-ar zice că e o situație de urgență, dar pentru noi este! Dispecerii noștri au luat legătura cu furnizorul de energie, care, în scurt timp, a trimis o echipă la fața locului. 

Pentru salvarea berzei a fost nevoie de o autoplatforma pentru lucru la înălțimi din cadrul instituției noastre care a fost direcționată de către dispecerii noștri către locul cu pricina. 

Barza a fost salvată! Ce era de făcut acum pentru că nici noi, nici angajații furnizorului de energie nu suntem crescători de berze? Noroc că există niște oameni voluntari cu suflet mare care s-au constituit într-o asociație și se numesc “Asociația prietenii berzelor”. Pe ei i-am contactat și le-am predat barza pentru îngrijiri. Acum este sub îngrijire, dar în scurt timp o să poată din nou să zboare!”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

Berzele sunt păsări care vin în România doar pe perioada de vară și își cresc aici puii. Pentru multe comunități berzele sunt un simbol și sunt foarte îndrăgite, nu numai pentru binele pe care îl fac pe câmpuri și în grădini, unde ne scapă de șerpi, șoareci sau cârtițe ci și pentru frumusețea lor.

Galerie foto



Vizualizări: 855

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: