UM Sadu, în derivă: echipamentele sunt vechi și angajații lipsesc
Situația Uzinei Mecanice Sadu merge din rău în mai rău! Afirmă asta chiar primarul orașului Bumbești Jiu, Constantin Bobaru. Edilul și-a manifestat îngrijorarea față de lipsa de implicare a conducerii acestui agent economic, pentru ca problemele pe care le întâmpină, să-și găsească rezolvare. Una dintre cele mai mari probleme pe care uzina le are este lipsa forței de muncă. Există și o explicație pentru asta: salariile extrem de mici pe care le oferă.
Într-un oraș cu puține posibilități de angajare și cu mulți locuitori care ar avea nevoie de un loc de muncă, Uzina Mecanică Sadu nu găsește oameni pe care să îi recruteze. Primarul orașului Bumbești Jiu, Constantin Bobaru a explicat și care este motivul pentru acest paradox.
„Uzina Mecanică Sadu este, de foarte multă vreme, într-o situație destul de delicată, atât din punct de vedere al comenzilor, al echipamentelor folosite în producție cât și în ceea ce privește forța de muncă. Acolo forța de muncă este îmbătrânită, pe tineri este foarte greu să-i motivezi, să rămână la un loc de muncă nu prost plătit, foarte prost plătit. La Uzina Mecanică Sadu, un salariat câștigă aproximativ 2.000 de lei pe lună, lucru care nu cred că motivează pe cineva”, a afirmat primarul orașului Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, la Radio Târgu Jiu.
De câțiva ani, în contul Uzinei Mecanice Sadu au fost virate zece milioane de euro pentru retehnologizare, dar acești bani nu au fost nici până acum folosiți. Există, însă, premise că situația s-ar putea debloca în perioada următoare.
„Am reușit să ducem în bugetul acestui agent economic o sumă pentru dezvoltare și este o sumă pe majorare de capital, pentru ca banii să nu se piardă la final de an, și din păcate, acei bani nu s-au cheltuit până la acest moment. Am înțeles că acum câteva zile a fost o delegație din conducerea uzinei, la minister ca să deblocheze această situație”, a mai afirmat Bobaru.