Ultimele pregătiri pentru Festivalul Național de Folclor Pastoral ”Cheile Oltețului”

Anul acesta se va desfășura la Polovragi cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Folclor Pastoral ”Cheile Oltețului”. Evenimentul va avea loc în data de 19 iulie, urmând ca pe 20 iulie să se desfășoare la Polovragi cea mai veche nedeie din țară. 


Cele două evenimente fac parte din ”Luna Culturi Polovrăgene”. Festivalul național de folclor pastoral “Cheile Oltețului” este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în colaborare cu Primăria Polovragi și Consiliul Local Polovragi.


Festivalul este deschis formațiilor artistice de amatori, ansambluri folclorice, grupuri folclorice, echipe de dansuri, soliști vocali si instrumentiști, formate din participanți de toate vârstele. Participarea la festival se realizează pe bază de invitație transmisă de organizatori. Numărul formațiilor este limitat.


Nedeia de Sfântul Ilie de la Polovragi se ține ca în fiecare an, în data de 20 iulie 2023.  Bâlciul rămâne atracția principală pentru că sunt așteptați zeci de comercianți dar și mii de participanți.

Vizualizări: 731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: