S-a deschis cel mai mare parc de aventură din Gorj. Cine intră gratuit!
Aventerra Park este provocarea lansată de un antreprenor din comuna gorjeană Mușetești pentru cei care vor să-și petreacă timpul liber în natură. Vorbim de un proiect menit să scoată tinerii din cotidian, dar și să-i îndepărteze de mediul on-line într-un parc de aventură realizat pe un hectar și jumătate de teren. Investiția are și un scop social, dar și ecologic.
Florin Păsătoiu este un antreprenor cunoscut din comuna Mușetești, care deține aici, de câțiva ani, un complex turistic. În imediata apropiere a acestuia, familia gorjeanului este proprietara unei suprafețe însemnate de pădure pe care Florin Păsătoiu s-a gândit să o valorifice.
Din dorința de a crea ceva nou și inedit în județul Gorj, dar și pentru a oferi alternative tinerilor care petrec mult timp în mediul on-line, a luat ființă Aventerra Park.
”Este vorba de un parc de aventură care se întinde pe un hectar și jumătate. Avem 6 trase cu 66 de jocuri, avem tiroliene, dar și un poligon de tragere cu puști airsoft și un poligon de competiții de paintball. Totul a pornit de la deficitul de locații de petrecere a timpului liber în natură și de agrement cu care se confruntă județul Gorj. Am și eu copii și am văzut că majoritatea tinerilor sunt mari consumatori de on-line și de aceea ne-am gândit să venim cu soluții ca să-i scoatem din acest mediu toxic. Le oferim acest parc de aventură în natură”, a declarat Florin Păsătoiu.
Afacerea dezvoltată cu fonduri europene vine cu un nou concept și atinge dimensiuni sociale și ecologice. ”Este un nou concept și un nou tip de afacere. Parcul este realizat cu bani europeni, dar și cu o cofinanțare din partea noastră. Este un concept care trebuie să atingă dimensiuni sociale și ecologice. Ne dorim să integrăm copiii și tinerii din zone defavorizate, din mediul rural, dar și din centrele de asistență socială, oferindu-le acces gratuit în acest parc. Mai mult decât atât, noi nu am abuzat pădurea, ci am pus-o în valoare. Parcul este realizat de o firmă specializată în așa ceva, nu este făcut cu oameni din sat care să bată cuie în copaci sau să distrugă scoarța copacilor. Noi ne dorim să restabilim legătura cu natura, nu să o distrugem”, a mai declarat Florin Păsătoiu.
La Aventerra Park se organizează tot felul de activități educative despre cunoașterea și protejarea naturii, dar și diferite tabere tematice. ”Noi organizăm și tabere tematice cu instructori specializați, dar vin și copii din alte tabere. Avem o colaborare și cu cei de la Parcul Național Defileul Jiului, care vin aici cu grupuri pentru a desfășura diferite activități în natură. Avem pe toată perioada verii organizate tabere, pentru că noi avem și un complex de pensiuni în imediata apropiere a parcului și un restaurant”, a mai spus Florin Păsătoiu.
Aventerra Park este deschis în fiecare zi, dar în timpul săptămânii se vine aici doar cu programare. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică totul este la liber, însă pentru grupurile mari se solicită rezervări pentru ca totul să se desfășoare în condiții normale și activitățile să poată fi supravegheate de personal specializat.