Turnul cu ceas de la Prefectură devine obiectiv turistic

Un obiectiv istoric important din Gorj ar putea fi vizitat de turiști. E vorba, mai exact, de turnul cu ceas de la Prefectura Gorj. Anunțul a fost făcut de prefectul Iulian Popescu în cadrul conferinței în care a transmis că va fi reabilitată clădirea. Compania Națională de Investiții se va ocupa de lucrări. 

Prefectul Iulian Popescu a declarat că va insista pe lângă specialiștii care vor face planul de intervenție asupra clădirii pentru ca turnul cu ceas să poată fi vizitat de cine își dorește să-i afle povestea impresionantă.

„Ceea ce este nou este că, atunci când reprezentanții firmei vor veni la Târgu-Jiu, voi avea o discuție și voi ține foarte mult ca să le dăm ca și mandat, lucruri de care să țină cont foarte mult, să facă mansarda corpului vechi, adică partea de monument istoric, să fie utilizabilă. Am fost și am vizitat-o când v-am arătat ceasul din turn. E o mansardă foarte frumoasă, deosebită. Trebuie să ne bucurăm de acest spațiu, să-l facem în valoare. Trebuie să găsim o soluție astfel încât turnul cu ceas să fie vizitat de cetățeni”, a mai anunțat prefectul Iulian Popescu în cadrul unei conferințe de presă.

Ceasul era nefuncțional din cauza cutremurelor de anul trecut, dar a fost repornit în urmă cu câteva săptămâni tot de Iulian Popescu. prefectul a tras atunci un semnal de alarmă cu privire la faptul că acest ceas nu trebuie pierdut mai ales că este un element identitar pentru comunitate, ce a supraviețuit celor două războaie și tuturor regimurilor politice ale ultimului secol, e martor al evenimentelor sociale, festive, religioase și sportive.

Galerie foto




Vizualizări: 737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: