Heliportul din Târgu Jiu e "gata" dar elicopterele SMURD vin tot pe stadion!

Reprezentanți ai Primăriei Târgu Jiu au anunțat recent că s-au finalizat lucrările la Heliportul de pe Insulița din Târgu Jiu. Din păcate situația elicopterelor SMURD care vin la Târgu Jiu nu s-a schimbat, acestea aterizează tot în Complexul Sportiv Municipal, pe terenul trei al stadionului, acolo unde întrerupe meciuri și antrenamente ale copiilor și juniorilor.

La finalul lunii martie reprezentanți ai primăriei dar și oameni politici locali au anunțat că lucrările la Heliportul din Târgu Jiu au fost finalizate.

“Heliportul din Târgu Jiu este finalizat. Lucrările care permit folosirea pistei pentru elicopterele SMURD și pe timp de noapte s-au terminat”, este unul dintre anunțuri, care aparține viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru.

După cum se anunțase la demararea lucrărilor, acolo s-a lucrat intens în ultimul an la amenajarea heliportului pentru a putea fi folosit și pe timp de noapte. Dar paradoxul este că heliportul nu e folosit acum nici pe timp de zi pentru că elicopterele SMURD vin tot pe terenurile din Complexul Sportiv Municipal.

În weekend, și sâmbătă și duminică, elicopterul SMURD a venit la Târgu Jiu și a preluat pacienții de pe stadion, de pe terenul 3, acolo unde erau programate meciuri sau antrenamente.

După cum se vede din imagini, porțile sunt puse chiar pe teren pentru echipele de copii, aceștia fiind înțelegători și oprind activitatea când se apropia elicopterul.

Situația nu este una normală, pentru că aterizarea pe teren poate fi pericol chiar și pentru elicopter, pentru că pe teren există porți mobile pe care le folosesc echipele de juniori care se antrenează acolo și, deseori, acestea sunt amplasate chiar la mijlocul terenului, acesta fiind împărțit de mai multe grupe de copii. După cum se știe deja, la terenuri nu există personal de întreținere care să poată fi solicitat să degajeze terenul de porți când vin elicopterele. În plus, pe teren intră mereu oameni curioși care se apropie de elicopter pentru că nimeni nu este acolo să îi oprească.

Nefiind un heliport amenajat acolo, nimeni nu se obosește măcar să anunțe când vine un elicopter acolo, pentru a opri eventual meciurile sau antrenamentele. Așa se face că în jurul elicopterului se pot vedea pe fundal copii care se antrenau acolo.

În aceste condiții apar întrebări normale pentru toată lumea, de ce s-a anunțat finalizarea lucrărilor de la heliport dacă acesta nu sunt chiar finalizate sau de ce nu este folosit, dacă s-au făcut deja și probe pentru a putea fi folosit noaptea?

Galerie foto






Vizualizări: 2,348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: