Transfer refuzat pentru o judecătoare din Gorj

O judecătoare de la Târgu Cărbunești a cerut să fie delegată cu serviciul în județul Argeș, dar Consiliul Superior al Magistraturii nu a probat „transferul”.

Ana Maria Sturzu voia să lucreze la Judecătoria Cîmpulung, instanță care se confruntă cu un deficit major de personal.

Curtea de Apel Craiova și Judecătoria Cărbunești nu și-au dat acordul. „Conform situației posturilor de judecător, la Judecătoria Târgu-Cărbunești, instanță de la care se solicită delegarea, în schema de personal sunt prevăzute 10 posturi de judecător, toate ocupate, iar un post este temporar vacant. În ceea ce privește volumul de activitate efectiv, la această instanță, în semestrul I al anului 2021, media cauzelor/judecător a fost de 756,2, comparativ cu media națională de 687,4, iar media cauzelor/schemă a fost de 582,2, comparativ cu media națională de 550,6”, a motivat CSM.

În schimb, deși la Judecătoria Cîmpulung sunt vacante cinci din cele 10 posturi de judecător, volumul de activitate este unul redus, sub media la nivel național.

Analizând prin comparație situația celor două instanțe, Secția pentru judecători a CSM a respins solicitarea judecătoarei Sturzu, pentru a nu afecta buna desfășurare a activității Judecătoriei Târgu Cărbunești.

Potrivit legii, delegarea judecătorilor se poate face pe o perioadă de 6 luni și poate fi prelungită, cu acordul scris al acestora, în aceleași condiții.

Judecătoarea Sturzu activează la Cărbunești din august 2018. Instanța din Gorj a rămas fără șef, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 16 februarie, decretul de pensionare a judecătoarei Carmen Mihaela Merișescu, delegată în funcția de președinte a Judecătoriei Cărbunești.

Vizualizări: 4,812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: