Dosarul unui accident de muncă de la CE Oltenia, plimbat între instanță și parchet

Un judecător de cameră preliminară de la Târgu Jiu a restituit la parchet un dosar privind un accident de muncă la Complexul Energetic Oltenia.

Societatea a fost trimisă în judecată pentru un accident de muncă produs în 2015, la Termocentrala Turceni, dar cauza nu a ajuns încă în instanță.

Acuzațiile sunt de ucidere din culpă și neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Inclusiv un salariat al companiei a fost trimis în judecată, pentru aceleași acuzații.
„În temeiul art. 346 alin.3 lit. a C.p.p dispune restituirea la parchet a cauzei privind pe inculpata COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute art. 192 alin.1 și 2 Cod penal, art. 349 alin. 1 Cod penal, art. 350 alin.2 din Cod Penal şi art. 22 alin.2 din Legea 64/2008, toate cu aplicarea art 38 alin. 1 Cod penal şi pe inculpatul Popa Laurențiu, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 192 alin.1 și 2 Cod penal, art. 349 alin. 1 Cod penal și art. 350 alin.2 din Cod Penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal prin rechizitoriul nr. 245/P/2018 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta sentinței de joi, 17 februarie, a Judecătoriei Târgu Jiu.

Un bărbat de 58 de ani a murit atunci strivit de lift. Victima împreună cu liftiera au urcat în turnul de răcire de la cota 68, iar în momentul în care a vrut să iasă, bărbatul a fost prins între lift și plafon, decedând pe loc.

Ulterior, ITM a descoperit că liftul care a pornit singur nu avea revizia periodică efectuată şi nu deţinea autorizaţie ISCIR valabilă.

Vizualizări: 3,245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: