Arest la domiciliu în dosarul vaccinării la chiuvetă

Asistenta medicală din județul Gorj acuzată că a luat mita de la cel puțin 22 de persoane pentru a le elibera adeverințe de vaccinare, fără ca acestea să fi fost imunizate, a ieșit din arestul preventiv, după trei luni.

Florentina Uță se află în arest la domiciliu pentru următoare 30 de zile. Sentința este definitivă.
„Admite contestaţia formulată de către inculpata Uţă Florentina, împotriva încheierii de şedinţă nr. 10/04.02.2022 a Tribunalului Gorj. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: (...) înlocuieşte măsura arestului preventiv (...) cu arestul la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data 10.02.2022 şi până la data de 11.03.2022, inclusiv”, a decis Curtea de Apel Craiova.

Asistenta medicală are mai multe interdicții. Femeia de 52 de ani este acuzată că a primit între 500 şi 1.500 de lei de la fiecare om care avea nevoie de un certificat de vaccinare, însă nu dorea să se vaccineze efectiv.

Poliţiştii şi procurorii au făcut o percheziţie la cabinetul medical, dar şi acasă la asistentă. În casa femeii, anchetatorii au descoperit circa 100.000 de lei, plus alte bunuri, în general electrocasnice, toate recent achiziționate, unele dintre ele nedesfăcute din ambalaj.

Vizualizări: 9,461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: