Soț și soție, evaziune fiscală din videochat

Soții Bianca și Mihai Feroiu, foști campioni la culturism, au fost condamnați pentru evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009-2017, cei doi au încasat sume importante de bani din activitatea de videochat, sustrăgându-se de la plata impozitelor.

„Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că inculpatul desfăşoară activităţi de tip videochat, folosind username «Nemeth». (…) În ceea ce o privește pe inculpata F.B., s-a stabilit faptul că aceasta este soţia numitului F.M.G., deţin mai multe proprietăţi şi este o persoană cunoscută cu preocupări în domeniul serviciilor de tip videochat“, potrivit rechizitoriului.

Cei doi au fost condamnați la amendă penală, achitând prejudiciul în timpul judecății. Au însă de plată dobânzi și penalități de circa 250 de mii de lei.

„În temeiul art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., art. 5 C.pen. (200 acte materiale) și art. 396 C.pr.pen., condamnă inculpata Feroiu Bianca, la pedeapsa de 120 zile-amendă penală pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. În temeiul art. 61 alin. 2 C.pen. stabileşte un cuantum de 50 lei pentru o zi-amendă, urmând ca inculpata să plătească o amendă penală de 6.000 de lei”, a decis, miercuri, Tribunalul Gorj.
În cursul judecăţii, fosta sportivă a acoperit prejudiciul produs prin comiterea faptei (obligaţiile fiscale principale) în sumă de 177.027 lei. Instanța a admis acţiunea civilă formulată de Statul Român, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală - AJFP Gorj, şi a dispus obligarea inculpatei la plata sumei de 146.841 lei reprezentând dobânzile şi penalităţile aferente prejudiciului principal.

Paul Feroiu a fost condamnat la o amendă penală de 4.500 lei. El a achitat prejudiciul de aproape 80.000 de lei, fiind obligat la plata sumei de 77.773 lei reprezentând dobânzi şi penalităţi.
„Instituie măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile aparţinând inculpaților până la concurenţa sumei acordate părţii civile cu titlu de daune materiale”, a precizat instanța.

Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 8,685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: