13 ani de pușcărie pentru viol

Un bărbat din Gorj a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru viol în variantă agravată și continuată. Victima este chiar fiica minoră a bărbatului.

„Condamnă inculpatul la pedeapsa de 13 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de viol în variantă agravată și în formă continuată, ce se va executa în condiţiile art. 60 Cod penal. (...) scade din durata pedepsei închisorii aplicate inculpatului perioada reţinerii şi a arestării preventive, de la 13.10.2021 la zi. În baza art. 399 alin. 1 Cod pr. pen., menţine starea de arest preventiv a inculpatului. În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, urmând ca, în temeiul art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008, inculpatul să fie informat că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului său genetic”, a decis Judecătoria Târgu Jiu.

Instanța a admis acţiunea civilă și l-a obligat pe inculpat să plătească daune morale de 100.000 de lei. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.

Vizualizări: 5,722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: