Detoxifiantul perfect pentru sânge în perioada de primăvară este leurda

Planta supranumită „elixirul tinereţii“ este considerată unul dintre remediile cele mai bune pentru numeroase afecţiuni. Leurda, destul de întâlnită în Oltenia, numită şi planta-minune, este un detoxifiant natural, ajută la îmbunătăţirea memoriei, este bună pentru inimă, tuse, răni, guturai, eczeme şi ajută la recuperarea după accidente vasculare.

Elixirul aflat la îndemâna oricui creşte în păduri, la umbra copacilor, dar şi în grădină. Leurda a fost declarată ”Planta mileniului trei”, datorită efectelor benefice pe care le are asupra organismului uman. În multe ţări din Europa, planta a fost introdusă deja ca ingredient de bază în bucătărie însă în România, deşi leurda se găseşte în aproape toate pădurile, efectele ei miraculoase abia acum încep să fie cunoscute.

Frunzele leurdei, asemănătoare cu cele de usturoi, dar având un gust iute şi mult mai puternic, trebuie recoltate înainte de apariţia florilor. Cunoscută pentru gustul său delicios şi aroma intensă, asemănătoare usturoiului, leurda are numeroase beneficii pentru sănătate.

Poate fi consumată sub formă de salată, suc, infuzie, decoct, tinctură şi acţionează favorabil în numeroase afecţiuni. Astfel, leurda curăţă sângele de substanţe toxice, reduce hipertensiunea arterială, scade nivelul colesterolului, previne accidentele vasculare, evitând apariţia trombozei şi tromboflebitei prin fluidificarea sângelui şi prin dizolvare a plăcilor de colesterol.

Dar principalul beneficiu al leurdei este ca are capacitatea de a curăţa rinichii şi vezica urinară. Totodată elimina excesul de acid uric care este foarte dăunător bolnavilor de gută.

Leurda este considerată şi Elixirul tinereţii şi despre miraculoasa plantă se spune că opreşte procesul de îmbătrânire. Specialiştii recomandă consumul zilnic de salată de leurdă în timpul sezonului de primăvară.

Vizualizări: 1,317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: