Traficul şi consumul de droguri se vor pedepsi mai aspru

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice un pachet legislativ prin care se propun măsuri de consolidare a cadrului normativ pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, siguranţă rutieră şi combatere a infracţionalităţii, în special privind traficul de droguri.

Pachetul legislativ este compus din:

proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi substanţe cu efecte psihoactive;

proiectul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii siguranţei rutiere;

proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului şi a Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare.

Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice, calculate de la data publicării anunţului, pe adresa de e-mail [email protected].

În domeniul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri şi substanţe cu efecte psihoactive:

- majorarea limitelor pedepsei cu închisoarea aplicate în cazul faptei penale constând în îndemnul unei persoane la consumul ilicit de droguri de risc/de mare risc, de la 6 luni la 3 ani cât este în prezent, la 1 – 3 ani, pentru drogurile de risc, respectiv închisoarea de la 1 la 5 ani pentru droguri de mare risc. Tot cu pedeapsa închisorii de la 1 la 5 ani este propusă a se sancţiona şi fapta constând în publicitatea făcută oricăror produse, pretinzând în mod credibil că prin consum acestea produc efecte similare drogurilor.

Vizualizări: 406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: