Care este ceaiul care reglează glicemia după o singură utilizare!
Ceaiul de schinduf face minuni pentru glicemie și este suficient să îl consumi o singură dată pentru a-i observa efectele. Planta din care se prepară acest ceai are multiple beneficii pentru organism.
Unul dintre ceaiurile cu cele mai multe beneficii pentru organism este ceaiul de schinduf, cunoscut popular ca sunduc, planta care se mai folosește ca și condiment pentru varza murată. Acesta face minuni asupra glicemiei, a echilibrului hormonal și a colesterolului.
Ceaiul de schinduf este unul dintre remediile naturale folosite mai ales în medicina tradițională din India și Orientul Mijlociu. Cele mai recente studii au demonstrat faptul că aceasta are capacitatea de a regla nivelul de glicemie din sânge chiar după prima utilizare.
Ceaiul de schinduf este ideal pentru persoanele care au diabet. Datorită proprietăților sale, acesta poate regla nivelul de zahăr din sânge. În plus, potrivit unor cercetări recente, semințele de schinduf pot încetini inclusiv absorbția zahărului în intestine.
Datorită fibrelor solubile care încetinesc absorbția zahărului, ceaiul de schinduf îmbunătățește digestia. De asemenea, acesta contribuie și la o sensibilitate mai bună la insulină, ceea ce îl face ideal pentru persoanele cu diabet de tip 2.
Potrivit studiilor, ceaiul de schinduf este eficient și în gestionarea colesterolului. Acesta conține flavonoide și saponine, compuși bioactivi care împiedică absorbția colesterolului în intestine.
Ceaiul de schinduf este benefic și pentru femei, contribuind semnificativ la echilibrul hormonal. Studiile au arătat că acest ceai ajută la ameliorarea simptomelor cauzate de menopauză și poate influența nivelul de estrogen.