Tort fără coacere, cu vanilie, cacao și cafea
Pentru amatorii de ceva dulce, dar uşor de preparat, este ideal acest tort care se poate pregăti rapid pentru că nu are nevoie de coacere. Nici ingredientele nu sunt foarte sofisticate, putând fi preparat cu produse simple şi la îndemână.
Pentru acest tort aveţi nevoie de brânză şi smântână şi câteva ingrediente pentru aromarea şi îndulcirea acestuia.
Ingrediente necesare:
400 g brânză de vaci
150 g smântână 15%
100 g miere sau 120-150 g zahăr
20 g gelatină instant și 70 g apă
2-3 picături extract de vanilie
1 linguriță pudră de cacao
1 linguriță cafea solubilă
Mod de preparare: Amestecăm gelatina cu apa și o lăsăm deoparte. Punem brânza într-un vas, adăugăm smântâna, mierea și pasăm cu blenderul vertical până obținem o compoziție omogenă și netedă.
Topim gelatina la cuptorul cu microunde (aproximativ 25-30 de secunde) după care o încorporăm în compoziția de brânză.
Împărțim compoziția în 3 părți egale a câte 230 grame. Într-o porție punem pudra de cacao, în cealaltă punem cafeaua solubilă și în a treia porție punem vanilia şi le omogenizăm pe fiecare.
Tapetăm baza unui inel de patiserie de 17 cm cu folie de plastic iar pereții îi tapetăm cu folie de hârtie sau de plastic apoi adăugăm câte 1 lingură din fiecare compoziție în formă, alternativ. Dăm tortul la frigider pentru 2-3 ore după care putem îndepărta inelul și folia. Dacă doriţi puteţi să îl şi decoraţi cu cacao.