Piept de pui la cuptor, cu smântână și cașcaval
Pieptul de pui are diferite metode de preparare dar dacă vreţi un plus de savoare puteţi face această reţetă cu smântână şi caşcaval. Pieptul de pui preparat la cuptor va fi pe placul tuturor şi se va afce destul de repede, carnea fiind prăjită anterior.
Pieptul de pui la cuptor, cu smântână și cașcaval pregătit la cuptor nu necesită foarte mult timp pentru a fi pregătit, ingredientele fiind foarte simple şi uşor de procurat.
Ingrediente:
1 kg piept de pui
200 ml smântână de gătit, grasă
1 linguriță muștar
3 căței usturoi
frunzulițele de la 4 ramuri de cimbru
100 g cașcaval
Ulei, sare și piper
Mod de preparare: Setăm mai întâi cuptorul la 200 de grade Celsius și ungem tava cu ulei. Porționăm carnea de pui și punem pe fiecare bucată sare și piper.
Prăjim bucățile de carne într-o tigaie cu un pic de ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți şi transferăm carnea în tava pregătită. Amestecăm cașcavalul ras cu usturoiul pisat, cu cimbrul tocat mărunt, cu muștarul și cu smântâna.
Ungem carnea cu acest amestec și dăm tava la cuptor pentru 25 de minute. Timpul de coacere depinde și de grosimea feliilor de carne.