Prepară rapid panaşi fierţi cu brânză
Un desert foarte bun şi sănătos este cel de papanași fierți, cu brânză de vaci. Rețeta este una rapidă şi foarte simplă iar rezultatul va bucura întreaga familie.
Reţeta de papanași fierți cu brânză de vaci nu seamănă deloc cu reţeta clasică de papanaşi şi este una mult mai sănătoasă.
Ingrediente necesare:
250 g brânză de vaci
1 ou
30 g pesmet
50 g griș
Un praf de sare
1 lingură zahăr pudră
Alte ingrediente necesare pentru glazură:
100 g pesmet
40 g unt
Zahăr pudră
Mod de preparare: Amestecăm brânza cu oul, pesmetul, grișul, sarea și zahărul şi formăm mici biluțe. Punem biluțele în apă clocotită și le fierbem încă două minute după ce se ridică la suprafață.
Le scoatem, scurgem apa și le dăm prin amestecul de pesmet cu unt după ce topim untul într-o tigaie, adăugăm pesmetul și prăjim până pesmetul se rumenește frumos.
Transferăm pe o farfurie și pudrăm papanașii cu zahăr pudră.