Ceafă de porc coaptă în folie, la cuptor

Pentru a prepara cea mai delicioasă ceafă de porc la cuptor trebuie să o lăsaţi mai întâi la macerat. După ce carnea a sta la rece cu condimente se va pregăti în cuptor, învelită în folie de aluminiu.

Ceafa de porc preparată în acest mod este deosebit de gustoasă şi nu se compară cu nici o altă reţetă. Secretul constă în marinarea acesteia la rece cu anumite condimente care dau savoare acestei reţete.

Ingrediente necesare:

    1,5 kg ceafă de porc

    1 căpățână usturoi (sau după gust)

    1 lingură condimente pentru carne de porc

    1 lingură boia

    1 lingură hrean

    3 linguri muștar

    2 linguri ulei

    Sare şi piper

Mod de preparare: Condimentăm carnea pe ambele părți cu sare, piper, boia și condimente pentru carne de porc. Punem carnea într-un bol, 5 căței de usturoi dați prin presă, hreanul, muștarul, uleiul și frecăm foarte bine carnea pe toate părțile.

Transferăm carnea condimentată în două pungi de plastic și o dăm la frigider pentru 2-4 ore. Ulterior, punem carnea pe o bucată de folie din aluminiu pentru gătit și o înfășurăm în 2 straturi. O punem într-o formă de copt și o dăm la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru o oră și jumătate.

După o oră și jumătate, descoperim carnea și o dăm înapoi la cuptor pentru încă 20 de minute, să se rumenească frumos.

Lăsăm să se răcească înainte de a o porționa și servi.

Vizualizări: 10,939

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: