Clătite grecești cu iaurt și miere

Clătitele grecești cu iaurt și miere, numite şi teganites, sunt foarte pufoase și gustoase. Rețeta de teganites cu iaurt grecesc, miere și stafide este una foarte simplă şi uşor de preparat.

În vremurile străvechi aceste teganites se făceau cu vin dulce și făină de hrișcă. Rețetele moderne folosesc lapte, iaurt și făină de grâu.

Ingrediente:

    280 g iaurt grecesc

    300 g făină de grâu

    280 g lapte sau vin alb dulce

    1 ou

    Sare, vanilie, coajă rasă de lămâie

    150 g de stafide

    Optional: ½ plic praf de copt

Mod de preparare: Într-un bol se pune mai întâi oul, iaurtul, laptele, vanilia, coaja rasă de lămâie, sarea și jumătate din cantitatea de făină şi se amestecă puternic cu un tel.

Adăugăm și restul de făină cu praful de copt și, în final, stafidele şi se lasă pe masă o oră, timp în care aluatul se mai îngroașă un pic.

Se prăjesc apoi la tigaie pe ambele părţi şi se aşează una peste alta. 

Aceste clătite grecești cu iaurt  se servesc stropite din abundență cu miere şi garnisite cu miez de nucă și cu o lingură de iaurt grecesc.

Vizualizări: 1,374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: