Tocinei din cartofi și smântână
Un fel de mâncare ce se prepară mai ales în zona Moldovei poate fi un fel delicios pentru o masă principală. Se pot prepara destul de rapid, iar ingredientele sunt săţioase.
Tocinei din cartofi pot fi serviți la prânz sau la cină și sunt preferaţi de copii. Se pregătesc ușor și sunt foarte gustoși și sățioși.
Ingrediente:
6 cartofi
1 ou
2 linguri pline făină
150 g smântână
Sare, piper
Pătrunjel verde/ mărar
Ulei
Mod de preparare: Curățăm și spălăm cartofii după care îi dăm prin răzătoarea mare. Amestecăm cartofii cu sare și piper și smântâna. Încorporăm și oul și făina şi încingem ulei într-o tigaie.
Luăm cu o lingură din compoziție și punem în tigaie. Prăjim până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Presărăm peste tocinei pătrunjel sau mărar și servim cu sos de smântână.