Tomescu: Problema din CE Oltenia este și a liderilor politici

Lipsa parlamentarilor de Gorj de la ședința convocată de prefect la rugămintea sindicaliștilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia a creat nemulțumire în rândul sindicaliștilor. Dintre cei 7 senatori și deputați de Gorj, doar unul singur a fost prezent, Ion Iordache, acesta criticându-și colegii că nu au dorit să se întâlnească cu protestatarii.

Strângerea politicienilor la aceeași masă la Prefectura Gorj a avut la scop aplicarea legii de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie. Liderul de sindicat din cadrul CE Oltenia, Manu Tomescu, spune că nu este normal ce se întâmplă și s-a declarat dezamăgit de faptul că parlamentarii au lipsit de la discuții.

”Noi am solicitat o întâlnire cu parlamentarii. Prefectul a respectat procedura respectivă și a invitat parlamentarii. Am înțeles că doar domnul Miruța a spus că este plecat din țară, în rest nimeni nu a răspuns negativ precum că nu ar veni la ședință. Cred că chiar duminică s-au răzgândit. Dacă anunțau că nu pot să ajungă, ne-ar fi anunțat să nu ne mai ducem. Întâlnirea este necesară pentru a fi un dialog social între parlamentarii partidelor de la guvernare. Noi atragem atenția și încercăm să arătăm că există o problemă cu gorjenii și cu salariații de la CE Oltenia. Până acum ne-au murit 15 colegi doar de la 1 ianuarie 2022, toți aflați în câmpul muncii. Cred că acest lucru ar trebui să-i îngrijoreze pe liderii politici ai județului. Noi voiam să spunem că avem energeticieni în termocentrale născuți în 1963, iar anul acesta au împlinit 60 de ani. Acești oameni nu mai pot să muncească”, a declarat Manu Tomescu.

Sindicalistul a mai spus faptul că probleme cu care se confruntă CE Oltenia nu o să dispară peste noapte. ”Atrag atenția că, indiferent cât de mult vor încerca să cenzureze strigătul nostru, aceste probleme nu o să dispară niciodată. Noi încă mai luptăm și încercăm să stăm în picioare, iar aceste probleme sunt și ale liderilor politici. Oamenii vor vedea că ceea ce spunem noi este adevărat. Tot timpul suntem dispuși dialogului. Prin ceea ce am făcut noi cu protestele, am reușit să reîncadrăm toți salariații CE Oltenia și mereu vom fi dispuși să dialogăm cu decidenții care sunt dispuși să ajute oamenii”, a mai declarat Tomescu.

Parlamentarul social democrat, Claudiu Manta, spune că că nu a participat la ședință pentru că a fost plecat cu o delegație parlamentară în afara țării. ”Eu  nu am putut să particip pentru că am fost plecat într-o delegație parlamentară în Germania tot pe teme de energie. Am vorbit și acolo despre problemele din CEO și despre viitorul energiei pe cărbune. Am avut zeci de întâlniri cu sindicaliștii și nu văd rostul unei asemenea întâlniri formale, mai ales că am stat mereu la dispoziția dumnealor mereu când ne-au solicitat”, a spus Claudiu Manta.

Angajații Complexului Energetic Oltenia protestează de mai bine de un an în Piața Prefecturii Gorj pentru reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie. Au obținut deja două legi, una prost făcută și cealaltă aflată la promulgare.

Vizualizări: 1,578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: