A fost semnat noul CCM al salariaților CE Oltenia

Sindicatele și administrația din Complexului Energetic Oltenia au semnat duminică noul contract colectiv de muncă, document care va intra în vigoare la 1 aprilie și care va aduce, în medie, o creștere lunară a veniturilor cu 2020 de lei brut.

Documentul a fost trimis pentru înregistrare la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Creșterea salarială a fost considerată satisfăcătoare de liderii de sindicat. Au fost și obiecții cu privire la noul CCM, din partea lui Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului “Energia” Rovinari. Acesta a atras atenția asupra faptul că sunt unele inechități legate de zilele de concediu suplimentare, unii salariați având mai puține decât alții, dar și legate de limite de salarizare, în sensul că pentru un șef de echipă limita de salarizare poate fi sub cea a unui subordonat.

A rămas însă că problemele care mai sunt vor fi rezolvate în viitor. Noul CCM nu face referire la concedieri colective, dar planul de restructurare prevede ca la finalul anului să fie cu două mii de salariați mai puțin decât erau la 1 ianuarie. Cei două mii ar putea pleca prin pensionare. CE Oltenia intenționează să angajeze din aprilie 600 de persoane, dar numai până la 31 decembrie.

Galerie foto


Vizualizări: 5,708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: