Cu cât cumpără CE Oltenia certificatele de CO2

Managerul Complexului Energetic Oltenia dă asigurări că, până luna viitoare, compania va cumpăra toate certificatele de dioxid de carbon aferente producției de anul trecut. Asta grație banilor ce vor veni de la Guvern. Prețul unui certificat de dioxid de carbon s-a apropiat și de 100 de euro.

Daniel Burlan, managerul CE Oltenia, a explicat că a început să cumpere certificate de dioxid de carbon de ceva vreme, cu bani din propriile conturi, dar cea mai mare cantitate va fi cumpărată, luna viitoare, cu bani de la Guvern.

Complexul Oltenia va primi un ajutor consistent din partea statului ca să implementeze programul de restructurare aprobat la Bruxelles.  „Avem obligația să ne conformăm până la 30 aprilie. Ne vom conforma. A fost promovată ordonanța prin care a fost acordat ajutorul de stat de 535 de milioane de euro, ca urmare a deciziei Comisiei Europene de aprobare a planului de restructurare. Am început achiziția certificatelor mai demult, din surse proprii. La 30 aprilie, vom avea asigurate toate certificatele pentru anul 2021”, a spus Burlan.

Prețurile certificatelor de dioxid de carbon au explodat, în ultima vreme. S-au apropiat și de 100 de euro. „Este suma necesară pentru achiziția tuturor certificatelor aferente anului 2021. Prețul certificatelor de CO2 a atins un maxim de 98 de euro, apoi a scăzut la 50. Acum este între 70 și 80 de euro”, a mai transmis Burlan, la Gorj TV. 

Vizualizări: 3,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: