Cine va avea prioritate la angajare în CE Oltenia

Oficialii Complexului Energetic Oltenia au luat la puricat cele peste două mii de cereri de angajare care au fost depuse de cei care ar dori să lucreze în companie. În aprilie, producătorul de energie trebuie să încadreze 600 de noi angajați. Misiunea nu va fi deloc una ușoară. Mulți dintre cei care au depus inițial solicitările de angajare nu vor să devină salariați doar pentru o perioadă determinată. Prioritate la angajare vor avea copiii salariaților, care au calificările de care are nevoie compania.

În total, peste două mii de cereri de angajare urmează să fie analizate de reprezentanții de la Resurse Umane. Toate cele 600 de contracte de muncă vor fi încheiate pentru o perioadă determinată: perioada aprilie – decembrie 2022.

“Copiii angajaților, care au calificarea necesară pentru a lucra în zona de Carieră, acolo unde trebuie să suplimentăm forța de muncă. Vom vedea dacă vor fi colegi care vor dori să iasă la pensie. Atunci probabil că numărul celor încadrați pe o perioadă determinată până la 31 decembrie va fi mult mai mare de 600”, a declarat Ion Rușeț, consilierul Directoratului CE Oltenia.

Sunt însă și oameni care au depus cereri de angajare, dar care nu vor să devină salariați ai companiei doar până în decembrie.

„Vom avea o selecție și în funcție de preferințele celor care au depus cererile. Sunt foarte mulți care au depus cerere și care nu sunt de acord cu încadrarea pe o durată determinată. Știu din discuțiile purtate și cu diferiți salariați, dar și cu cetățeni care și-au depus dosarul. Mi-au spus că ei nu doresc să se angajeze pentru o perioadă determinată, vor să se angajeze pentru o perioadă nedeterminată. Vom evalua până la finalul acestei luni. În aprilie, vom avea încadrat acest personal”, a mai spus Rușeț.

Aproape toți cei 600 de oameni de care are nevoie compania își vor desfășura activitatea în producție, unde este deficit de personal. În prezent, în cadrul companiei își mai desfășoară activitatea circa 11 mii de salariați.

Vizualizări: 8,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: