Terenul sintetic se degradează, primăria încasează taxe

Terenul sintetic din Complexul Sportiv Municipal din Târgu Jiu este teren de „acasă” pentru peste 20 de grupe de copii şi juniori, care acolo se antrenează şi tot acolo dispută meciuri oficiale. Din păcate, acesta este neglijat sistematic de Primăria Târgu Jiu, care nu a investit nici măcar un leu pentru a-l întreţine.

Cu toate cu nu sunt atât de pretenţioase precum cele cu iarbă naturală, terenurile sintetice au şi acestea nevoie anual de anumite lucrări specifice. Mai ales cele de dimensiuni mari, cum este cel de la Târgu Jiu, şi pe care se efectuează zilnic antrenamente şi se joacă săptămânal zeci de meciuri. Din păcate, terenul pe care joacă zeci de grupe de copii şi juniori de la zeci de cluburi din Târgu Jiu şi din judeţ nu este deloc îngrijit corespunzător.

Printr-o decizie de Consiliu Local, Primăria Târgu Jiu a instituit taxe pentru antrenamente şi jocuri pe acest teren, dar a uitat să îl şi îngrijească. Amenajat de clubul Pandurii, în anul 2017, terenul sintetic are nevoie urgentă de o igienizare a suprafeţei şi de completare a stratului de granule din cauciuc.

Pe marginea terenului, acolo unde nu se joacă la meciuri, au apărut buruieni care au răzbătut prin stratul de iarbă sintetică pentru că granulele din cauciuc s-au dus cu apa de ploaie în scurgerea terenului. Plantele care au apărut trebuiau îndepărtate şi toată suprafaţa avea nevoie de încă un strat de granule din cauciuc.

Clubul Pandurii a comandat deja granulele necesare care zac abandonate de mai bine de un an într-un colţ al terenului.

Primăria Târgu Jiu, cea care a luat în administrare terenul, deşi acesta revenea clubului Pandurii, prin contract de comodat, nu face însă nimic pentru a întreţine acest teren, ci doar încasează taxe cluburilor de la care provin copii şi juniorii care se antrenează şi joacă pe teren. Până şi plasele de la porţi sau fanioanele de colţ necesare la meciuri sunt cumpărate tot de echipele care joacă pe acest teren, practic, primăria încasând degeaba bani pe o investiţie a celor de la Pandurii.

Mai mult, acest teren figurează încă în inventarul clubului Pandurii, pentru că a fost realizată o investiţie destul de costisitoare în urmă cu patru ani pe cheltuiala clubului.  

Galerie foto



Vizualizări: 467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: