O gorjeancă vinde pâine cu maia naturală. O pâine e gata în 27 de ore
Pâinea de pe rafturile supermarketurilor din Gorj a început să piardă teren în fața pâinii făcute în casă cu maia naturală. Confirmă acest lucru o gorjeancă care face pâine în casă și abia face față comenzilor venite din partea clienților.
O familie din satul Bucureasa, de lângă Târgu-Jiu, a decis în urmă cu șapte ani sa adopte un stil de viață sănătos, cu produse bio. Tot atunci au renunțat și la a mai cumpără pâine din comerț și pentru că doamna Elena iubește "să se joace cu faina dar și cu coca".
"Noi de 7 ani de zile nu am mai cumpărat pâine. Mie îmi place să fac pâine, iubesc procesul de fabricare al pâinii. La început am făcut cu drojdie, pentru familie și pentru prieteni, dar treptat am inceput să mă perfecționez și am dezvoltat propria cultură de maia natură, iar când am stăpânit procesul foarte bine m-am gândit să și vând pâine mea făcută natural și cu mult suflet", a povestit Elena Calotă.
Surprinzător, clienții nu au întârziat să apară iar acum doamna Elena vrea sa se extindă pentru că face cu greu față numărului tot mai mare de comenzi.
"Surprinzător, gorjenii preferă pâine cu maia naturală, fără gluten, fermentată la rece. Suntem la început în vânzarea pâinii dar vrem să ne extindem. Am stabilit să facem livrări la clienți două zile pe săptămână, miercuri și vineri dar cred că o să facem zilnic. Vreau să măresc producția în viitor. Acum pot sa fac maxim 20 de pâini la zi, asta pentru că pâinea cu maia naturală are un proces mai îndelungat de preparare, este gata în 27 de ore".
Doamna Elena nu vinde doar pâine cu maia. Prepară și alte produse de panificație.
"Pâinea cu maia naturală - 20 lei bucata de1250 gr. -comandă cu minim 24 ore înainte, pâine cu drojdie și cartofi - 12 lei bucata de 1 kg, taiței de casă cu spanac sau cu ou - 6 lei 100 gr", este oferta doamnei Elena.
Gospodina din satul Bucureasa din comuna Dănești vinde și surplusul de legume bio din grădină.
Toate le găsiți pe pagina de Facebook "Piața Bio Târgu-Jiu- Legume cu gust Bucureasa", iar familia Calotă vrea să transforme mica afacere naturală într-un brand local.