Câți fermieri din Gorj vor fi despăgubiți din cauza secetei

Aproximativ 900 de gorjeni vor primi bani de la stat după ce culturile de porumb sau floarea-soarelui au fost compromise din cauza secetei. În total, vorbim de peste 2.500 de hectare de teren care au fost afectate de arșiță.

Specialiștii de la Direcția de Agricultură Gorj au mers în teren să facă verificări. Cele mai afectate culturi au fost cele de porumb.

„896 de procese verbale au fost afectate de secetă. Sunt 2.600 de hectare de teren, preponderent porumb și floarea-soarelui, care au fost afectate de secetă”, a spus Valentin Priporeanu, pentru Radio Infinit.

Fermierii care au culturile calamitate de seceta din acest an vor primi despăgubiri până pe 15 octombrie, a dat asigurări ministrul Agriculturii, Florin Barbu. „Vom da pentru calamitate de 100% o subvenție către fermieri pe despăgubire la secetă de 200 de euro pe hectar. Lucrul acesta se va întâmpla exact în anul în care s-a produs seceta, pentru că, dacă ne întoarcem în trecut, vedem că plata la despăgubiri la secetă, cu alocare foarte mică către fermieri, s-a dat în anul fiscal următor. Noi am luat decizia, pentru că fermierii trec printr-o perioadă grea, să și plătim anul acesta toate despăgubirile către fermierii români”, a spus ministrul. 

Vizualizări: 1,469

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: