Rețeta de salată de sfeclă roșie cu mere și morcovi

Sfecla roșie poate deja să fie recoltată dacă ați plantat în grădină, aceasta rezistând însă și în grădină până la sosirea iernii. Dacă vă doriți o salată revigorantă cu sfeclă roșie puteți lua câteva bucăți pentru a pregăti salata cu mere și morcovi. 

Este o salată plină de vitamine și nutrienți și o puteți servi chiar și ca pe o garnitură este foarte sățioasă.  

Mâncărurile preparate cu sfeclă fiartă sunt mai cunoscute, dar nu uitați că puteți consuma sfecla și crudă. Cea proaspătă este crocantă, suculentă, dulce și reprezintă o bază excelentă pentru salată. De asemenea, este foarte hrănitoare și plină de fibre.

Când preparați sfecla, rețineți întotdeauna că pătează tot ce atinge. Vă va păta mâinile și nici măcar nu trebuie să vă treacă prin minte să folosiți tocătorul cel nou, deoarece va rămâne pătat.

Spălați sfecla și este foarte important să o spălați bine înainte de a o folosi pentru salată, întrucât crește în sol nisipos și poate avea coaja destul de murdară. O puteți freca bine cu un burete sau cu o perie de legume sub jet de apă, asta fiind cea mai bună modalitate de a înlătura pământul de pe sfecla roșie.

Coaja de sfeclă este comestibilă, dar nu oferă o senzație prea plăcută la gust. Dacă aveți sfeclă mică și foarte proaspătă abia culeasă din grădină, ați putea lăsa coaja. În rest, e recomandat să curățați întotdeauna sfecla înainte de a o servi.

Coaja de sfeclă este destul de subțire, așa că o puteți curăța exact așa cum ați curăța cartofii cu un cuțit mic sau cu un curățător de legume.

Ingrediente

    o sfeclă medie, mărunțită sau spiralată

    3 morcovi medii, mărunțiți sau spiralați

    un pumn de pătrunjel

    suc de la 1/2 lămâie

    1 măr, tăiat cubulețe

    60 grame de semințe de dovleac, crud

    3 linguri de ulei de măsline

    2 linguri de oțet balsamic

    sare după gust (opțional)

Mod de preparare:

Puneți sfecla mărunțită, morcovii și pătrunjelul într-un castron de salată. Tăiați mărul în cuburi mici. Apoi, puneți mărul tăiat cubulețe într-un castron mic și turnați peste el sucul de lămâie. Amestecați pentru a fi siguri că toate bucățile sunt acoperite cu suc de lămâie și apoi se adaugă peste sfeclă.

Presărați semințele de dovleac iar după aceea turnați uleiul de măsline și oțetul balsamic. Se amestecă pentru a combina și asezonați cu sare dacă este necesar.

Vizualizări: 4,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: