Cât costă un litru de must în această toamnă!

În multe zone ale țării deja s-au recoltat strugurii și a apărut pe piață sucul acestora, celebrul must. Cei care vor să știe cât costă un litru de must trebuie să afle că prețurile au crescut față de anul trecut. 

Nu numai prețul pentru un litru de must  a crescut în acest sezon ci și prețul mâncărurilor specifice acestei perioade, precum plăcinte, murături sau pastramă.

La un târg cu astfel de specific de produse de toamnă, care a avut loc sâmbătă, în București, vedeta a fost mustul, băutura „minune” pentru organism, care nu conține alcool. 

Cei care vor să guste un must din struguri românești trebuie să scoată din portofel 15 lei pentru un litru. De asemenea, prețul pentru o sută de grame de pastramă este între 15 și 20 de lei, a informat Observator News.

Mustul sau sucul de struguri are o mulțime de beneficii pentru organism. Este foarte bogat în vitamine și minerale, fiind recomandat persoanelor care au sistemul imunitar scăzut. În plus, ajută la scăderea colesterolului.

Această băutură este recomandată și în cazul hepatitelor, în tratarea gripei sau prevenirea cancerului. Mustul are un rol important și în tratarea sclerozei. Este recomandat pentru îmbunătățirea circulației sangvine și în cazul afecțiunilor prostatei.

Vizualizări: 2,847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: